SkyNRGEen eigenzinnige visuele identiteit

Client
SkyNRG

Services
Visuele identiteit
branding
Website ontwerp

Een re-branding voor een marktleider in een snelgroeiende markt.

SkyNRG is een pionier op het gebied van duurzamer vliegen. We kunnen wellicht beter helemaal niet vliegen. Of elektrisch vliegen. Of op waterstof. Maar echt impact maken betekent soms ook kiezen voor de realistische oplossing die direct uitvoerbaar is. SkyNRG had behoefte aan een merkidentiteit die uitgesproken genoeg is om op te vallen, maar ook zakelijk genoeg om serieus te nemen.

Door duurzamere brandstof aan te bieden wil SkyNRG zorgen voor 80% minder CO2-uitstoot. Dat kan bereikt worden door brandstof te produceren van afgewerkte olie van biologische oorsprong, agrarische residuen of niet-fossiele CO2.
Een merkidentiteit die de eigen koers bepaaltSkyNRG wil echte verandering en wil de markt leiden. Als merk is het daarom belangrijk om je te positioneren buiten de norm. En dus weg van je concurrenten. We stelde voor om voor een stoere en eigenzinnige visuele identiteit te gaan. Eentje die uitgesproken genoeg is om op te vallen, maar ook zakelijk genoeg is om serieus te nemen. Zo ontwikkelde we een identiteit gebaseerd op een vertrek- een aankomstpunt en de reis daar tussenin. Een visuele identiteit waar verbinding centraal staat. Dit in combinatie met een uitgesproken lettertype, felle kleuren en een speels lijnenspel. Maar ook een stijl waar afstand en ruimtelijkheid geaccentueerd wordt door het gebruik van extreem langwerpige foto’s en veel witruimte. Cool dat SkyNRG de stoute schoenen aantrok en die strategie durfde te volgen die bij hen past. Zelfs the sky is no limit.

Dit project is uitgevoerd bij Digital Design Agency GRRR.

Samenwerken?

Zin om samen impact te maken met jouw project?

Let's chat