Fastned
Speeding up the energy transition

Client
Fastned

Services
Visuele identiteit
Motion Design
Branding
Website ontwerp

Freedom for electric drivers

Fastned groeit snel en het verouderde merk en design sloot niet meer aan op de praktijk. De stijl miste aansluiting bij hun missie en doelgroep en ze wilden een design systeem dat hen zou helpen hun boodschap over te brengen.

  • Elektrisch rijden is niet alleen beter, maar door Fastned ook heel makkelijk
  • Waar sommige partijen de markt proberen af te bakenen met gesloten systemen is Fastned onafhankelijk. En iedere elektrische rijder is welkom.
  • Fastned is open, bescheiden, innovatief en energiek

 

Oh ja, en ze houden niet zo van ‘reclame maken’, dus geen corporate-stijl voor deze eigenzinnige aanpakkers.

De behoefte van Fastned; Een merkupdate en designsysteem dat uitgesproken genoeg is om de volledige markt van Europese elektrische rijders aan te spreken. Tegelijkertijd vertelt de stijl waar het Fastned echt om gaat: de elektrische revolutie versnellen door een excellente dienst te leveren. Dit doen ze door hun eigenzinnigheid in te zetten en altijd hun eigen wegen in te slaan. Die eigenwijsheid en vastberadenheid voor verandering moest ook een plek in het design krijgen. 
Daarom is de stijl ook net als Fastned: super simpel te gebruiken. Geen dikke design-saus maar een paar vaste regels voor kleurgebruik in combinatie met een copy-paste collagestijl. Een stijl die super praktisch is voor alle toepassingen die Fastned nodig heeft: van frisse posts op Instagram tot cijfermatige presentaties voor stakeholders en van levensgrote billboards tot de schermen van de laadstations.

Het eindresultaat is een uitgesproken flexibele stijl waar Fastned veel controle heeft, maar ook zonder ontwerpers hele mooie en uitgesproken middelen mee kan maken.

Dit project is uitgevoerd bij Digital Design Agency GRRR.

Samenwerken?

Zin om samen impact te maken met jouw project?

Let's chat