FastnedSpeeding up the energy transition

Client
Fastned

Services
Visuele identiteit
Motion Design
Branding
Website ontwerp

Freedom for electric drivers

Fastned’s missie is om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Dat doen ze door een Europees netwerk van 1000 snellaadstations op A-locaties te realiseren waar elektrische auto’s kunnen laden, met uitsluitend stroom van zon en wind. Fastned groeit snel en het verouderde merk en design sloot niet meer aan op de praktijk. Fastned wilde een design systeem dat hen zou helpen hun boodschap over te brengen:
  • Elektrisch rijden is niet alleen beter, maar door Fastned ook heel makkelijk
  • Waar sommige partijen de markt proberen af te bakenen met gesloten systemen is Fastned onafhankelijk. En iedere elektrische rijder is welkom.
  • Fastned is open, bescheiden, innovatief en energiek
Oh ja, en ze houden niet zo van ‘reclame maken’ en ook niet van design voor het design.

Ik ontwikkelde een merkupdate en design systeem dat uitgesproken genoeg is om de volledige markt van Europese elektrische rijders aan te spreken. Tegelijkertijd vertelt de stijl waar het Fastned echt om gaat: de elektrische revolutie versnellen door een excellente dienst te leveren.
Daarom is de stijl ook net als Fastned: super simpel te gebruiken. Geen dikke designsaus maar een paar vaste regels voor kleurgebruik in combinatie met een copypaste collagestijl. Een stijl die super praktisch is voor alle toepassingen die Fastned nodig heeft: van frisse posts op Instagram tot cijfermatige presentaties voor stakeholders en van levensgrote billboards tot de schermen van de laadstations.
Fastned kreeg een rijk uitgerust CMS waar de eindredactie zelf pagina’s kan vormgeven aan de hand van de ontworpen uitingsvormen. Het eindresultaat is een flexibele website waar Fastned veel controle heeft maar ook zonder ontwerpers hele mooie dingen kan maken.Vanzelfsprekend is de website gekoppeld met alle systemen die voor Fastned belangrijk zijn zoals MailChimp, ZenDesk, Zopim Chat en Pipedrive. Automatisering hiervan neemt een hoop dubbel werk weg voor de content managers. Het resultaat is een website en een app die uitblinken in gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Momenteel wordt gewerkt aan het updaten van de website volgens het nieuwe design systeem.

Dit project is in samenwerking gedaan met Jeroen Disch bij design agency GRRR.
Meer over dit project op de GRRR website

Samenwerken?

Zin om samen impact te maken met jouw project?

Let's chat